Међународни фестивал фолклора „Златно коло“ пуних осам година се у летњим месецим одржава на централном грдаском тргу у Бору. Организатор је, Установа „Центар за културу града Бора“ и КУД Бор, кои делује у саставу Установе.

Овај фестивал на најлепши могући начин промовише претходних година културу и традицију других народа, као и крајева наше Србије. На тај начи подстиче уметничко фолклорно стваралаштво и међународну сарадњу. А уједно смо као град у прилици да драге госте упознамо са туристичким и осталим потенцијалима Бора. Током протеклих година уживали смо гледајући наступе ансамбала из многих европских земаља, али и удаљених крајева Јужне Америке, Африке и Азије.

Лепота различитости, оригиналност и шаренило ношњи, као и презентовање аутентичних народних игара пружа публици истинско задовољство и разгаљује душу. И управо је представљањe непроцењивог културног блага света највиши домет овог фестивала. У госте су нам долазили фантастични ансамбли из Бугарске, Турске,Молдавије, Мексика, Египта, Русије, Колумбије, Хрватске и многих других земаља. Поносни смо, наравно и на наше наслеђе. Међународни фестивал фолклора даје нам могућност да наше госте из свих земаља света упознамо са богатом ризницом српске културне баштине. Циљ нам је, наравно, да развијемо дух заједништва, толеранције, разумевања и пријатељства.

Scroll to Top