У оквиру Установе “Центар за културу града Бора” више од десет година успешно постоји школа гитаре. Ова школа полазницима пружа незаборавно искуство учења и музичког развоја деце школског узраста. Од самог почетка ментор је Ненад Илијић, професор са огромноим педагошким искуством, који је и креатор програма по којима се одвија настава школе. Стичући знања о инструменту, техникама свирања и могућностима интерпретирања различитих стилова музике наши полазници стварају чврст темељ за свој уметнички раст.

Полазници имају прилику да истражују широк спектар музичких стилова, од класичне до популарне музике, што им помаже да изграде свој јединствени уметнички израз.

Током године организујемо наступе наших полазника у оквиру културних манифестација. Рад школе гитаре презентује се сваке године грађанима Бора. Наши виртуози не заустављају се само на локалном нивоу. Учествујући на међународним фестивалима, попут оних у Бугарској Македонији и Румунији, редовно освајају највиша одличја. Учествовање на фестивалима су сјајна прилика за њих да се друже и континуирано раде на унапређивању техника свирања.

Предавања су током 2023. године организована викендом.

Scroll to Top