Позоришна прича у продукцији Установе „Центар за културу града Бора“ започета је септембра 2012. године. Жеља да се деци омогући срећније детињство изнедрила је идеју о покретању драмског студија за основце и средњошколце. Од самог оснивања до данас огромно интересовање за глуму не јењава. Створили смо другачији свет на даскама које живот значе. Свет у коме владају посебни закони, место где добро увек побеђује зло, а љубав и лепота имају вечни сјај. У протеклом периоду је свако добио шансу и могућност да је искористи на најбољи начин. Таленат није од пресудног значаја, већ развијање духа заједништва кроз сценску игру. Успут се савлађује вештина правилног говора, љубав према књизи, уметности, и у данашње време готово заборављеним етичким нормама.

Више од стотину деце и младих живело је и стварало у нашем прибежишту из снова. За више од десет година путовања кроз машту одиграно је преко тридесет премијера, безброј реприза, забележена су и бројна гостовања широм Србије. Заједно растемо, успешно прелазимо мостове страха, стидљивости, дилема и непознаница. Публика то препознаје, препуне сале и громогласни аплаузи не изостају. То је зато, јер се бавимо најчаснијим послом на свету. На позорници се ништа не може сакрити, гледаоци преварити, а осећања обуздати.

У сезони 2023. у рад драмског студија биле су укључене две групе полазника. У наредној 2024. години биће их више… Оснивач и редитељ је Симонида Гаврић.

Scroll to Top