Сабор игре у Слатини је традиционална манифестација која не представља само културни догађај већ место где се негује дух народне песме, игре и обичаја.Три деценије дуго саборовање омогућило је свим учесницима и гледаоцима уживање у богатству традиције, док је основна покретачка идеја ове манифестације  од самог оснивања,  окупљање такмичара из разних средина ради успостављања трајних веза и  размена искуства у домену изворног фолклорног аматеризма.

“Сабор игре у Слатини” представља један од значајних догађаја у календару манифестација које организује Установа ,,Центар за културу града Бора“, у сарадњи са месном заједницом Слатина и културно-уметничким друштвом ,,Бранко Олар“ из Слатине.

.
Сабор игре у Слатини је чувар традиције, обичаја, аутентичне народне културе, баштине народног блага. Током минулих година кроз Сабор продефиловало je више од стотину група из земље, али и иностранства, те је ова манифестација стекла статус међународне. Сабор се одржава на дан Велике Госпојине 28. августа. 

„Сабор игре“ има такмичарски карактера. Жири оцењује најбољег вокалног солисту, инструменталисте, изворни фолклор, кореографије, здравичара и свеукупног победника, као и  лепотицу Сабора.

Scroll to Top