Uspešno realizovana likovna kolonija „Duga“

U organizaciji Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture Republike Srbije i Grada Bora održana je likovna kolonija „Duga.“.  Ova trodnevna tradicionalna manifestacija odvijala se 17. 18. i 21 septembra na više lokacija.

Priliku da unaprede svoj likovni izraz, iskažu svoju kreativnost i upoznaju se sa novim likovnim tehnikama imali su polaznici Likovne radionice Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ i korisnici centra „Mozaik“.

Bogat i sadržajan program odvijao se na više lokacija, a naši učesnici kolonije i ove godine pokazali su kreativnost, raskošan talenat, stekli nova prijateljstva i na najlepši mogući način unapredili svoje umetničke veštine.

Sa ponosom možemo reći da smo tokom ove trodnevne manifestacije, uz pomoć dva stručna saradnika, kao  i otežanih vremenskih uslova, uspeli kao organizatori da u potpunosti ostvarimo ciljeve koje smo osmislili. A to je da u vremenu poljuljanih vrednosti deci i mladima na kvalitetan način upotpunimo slobodno vreme, razvijemo ljubav prema likovnoj umetnosti, kontinuirano radimo na njihovoj edukaciji i kreativnosti, napretku i što je najvažnije sve to realizujemo u prirodi, bez tehnike koja je sastavni deo njihove svakodnevnice. Posebno smo radosni jer su nam se i ove godine pridružili korisnici Centra „Mozaik“.  Nadahnula nas je  njihova kreativnost, mašta i želja za aktivnim učestvovanjem. Mi kao Ustanova , godinama se trudimo da kroz različite programe u kojima učestvuju stavimo do znanja da su sastavni deo društva. Ti neopisivo dirljivi trenuci radosti i ponosa učinili su ovu manifestaciju lepšom, humanijom i uspešnijom.

Veliku zahvalnost za uspešno realizovan program upućujemo porodici Vanucić iz Gornjana, Zoo vrtu iz Bora i saradnicama Marijani Nedeljkov i Maji Stanojević.


 



Scroll to Top