Успешно реализована ликовна колонија „Дуга“

У организацији Установе „Центар за културу града Бора“, а под покровитељством Министарства Културе Републике Србије и Града Бора одржана је ликовна колонија „Дуга.“.  Ова тродневна традиционална манифестација одвијала се 17. 18. и 21 септембра на више локација.

Прилику да унапреде свој ликовни израз, искажу своју креативност и упознају се са новим ликовним техникама имали су полазници Ликовне радионице Установе „Центар за културу града Бора“ и корисници центра „Мозаик“.

Богат и садржајан програм одвијао се на више локација, а наши учесници колоније и ове године показали су креативност, раскошан таленат, стекли нова пријатељства и на најлепши могући начин унапредили своје уметничке вештине.

Са поносом можемо рећи да смо током ове тродневне манифестације, уз помоћ два стручна сарадника, као  и отежаних временских услова, успели као организатори да у потпуности остваримо циљеве које смо осмислили. А то је да у времену пољуљаних вредности деци и младима на квалитетан начин употпунимо слободно време, развијемо љубав према ликовној уметности, континуирано радимо на њиховој едукацији и креативности, напретку и што је најважније све то реализујемо у природи, без технике која је саставни део њихове свакодневнице. Посебно смо радосни јер су нам се и ове године придружили корисници Центра „Мозаик“.  Надахнула нас је  њихова креативност, машта и жеља за активним учествовањем. Ми као Установа , годинама се трудимо да кроз различите програме у којима учествују ставимо до знања да су саставни део друштва. Ти неописиво дирљиви тренуци радости и поноса учинили су ову манифестацију лепшом, хуманијом и успешнијом.

Велику захвалност за успешно реализован програм упућујемо породици Вануцић из Горњана, Зоо врту из Бора и сарадницама Маријани Недељков и Маји Станојевић.


 



Scroll to Top