ТАМО И НАЗАД

У организацији Установе ,,Центар за културу општине Бор„ изведена je позоришна представа ,,Тамо и назад„, 04. децембра 2012.године у 20 сати у сали биоскопа ,,Звезда„.
У црној комедији Стевана Копривице играју популарни глумци Андрија Милошевић и Маринко Маџгаљ, уз музику и сонгове Саше Милошевића Марета, у режији Југа Радивојевића.
Aндријин лик Пеђа је басиста, грађевински инжењер без сталног запослења. Сањао је о рок бенду, а сада у 40-тој години, са другаром још из основне школе Микијем, обилази мања и већа славља, кафане, журке и рођендане.
Боем и мангуп, управо је одлучио да се скраси и ожени. Не верује ни у шта, осим у свој шарм и дрскост, наводи се у најави представе.
Маринко игра Микија, академског музичара који свира све чега се дохвати и пева. Несуђени ,,Фулбрајтов„ стипендиста, ожењен својом првом и највећом љубављу, посвећен њој и сину, тезгари у свадбарском бенду да би преживео и обезбедио породицу. Преко његових леђа сломило се све што се ломило генерацији која данас има 40 година и која је, без своје кривице, осетила клетву ,,Дабогда имао па немао„ .
Аутор Копривица открива да на почетку представе Микија и Пеђу затичемо у недефинисаном простору, збуњене и ошамућене. Сазнајемо да се догодила саобраћајна несрећа и да су Мики и Пеђа страдали, али они то не прихватају. Да не би остали између живота и смрти, одлучују да претресу своје животе, да ,,очисте душу„ не би ли тако успели или да се избаве или да коначно умру.
Креће духовита и горка рекапитулација њихових живота, ситуација у којима су били, а то су ситуације преломне и за нашу земљу последњих тридесетак година, додаје Копривица.


Scroll to Top