TAMO I NAZAD

U organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor„ izvedena je pozorišna predstava ,,Tamo i nazad„, 04. decembra 2012.godine u 20 sati u sali bioskopa ,,Zvezda„.
U crnoj komediji Stevana Koprivice igraju popularni glumci Andrija Milošević i Marinko Madžgalj, uz muziku i songove Saše Miloševića Mareta, u režiji Juga Radivojevića.
Andrijin lik Peđa je basista, građevinski inženjer bez stalnog zaposlenja. Sanjao je o rok bendu, a sada u 40-toj godini, sa drugarom još iz osnovne škole Mikijem, obilazi manja i veća slavlja, kafane, žurke i rođendane.
Boem i mangup, upravo je odlučio da se skrasi i oženi. Ne veruje ni u šta, osim u svoj šarm i drskost, navodi se u najavi predstave.
Marinko igra Mikija, akademskog muzičara koji svira sve čega se dohvati i peva. Nesuđeni ,,Fulbrajtov„ stipendista, oženjen svojom prvom i najvećom ljubavlju, posvećen njoj i sinu, tezgari u svadbarskom bendu da bi preživeo i obezbedio porodicu. Preko njegovih leđa slomilo se sve što se lomilo generaciji koja danas ima 40 godina i koja je, bez svoje krivice, osetila kletvu ,,Dabogda imao pa nemao„ .
Autor Koprivica otkriva da na početku predstave Mikija i Peđu zatičemo u nedefinisanom prostoru, zbunjene i ošamućene. Saznajemo da se dogodila saobraćajna nesreća i da su Miki i Peđa stradali, ali oni to ne prihvataju. Da ne bi ostali između života i smrti, odlučuju da pretresu svoje živote, da ,,očiste dušu„ ne bi li tako uspeli ili da se izbave ili da konačno umru.
Kreće duhovita i gorka rekapitulacija njihovih života, situacija u kojima su bili, a to su situacije prelomne i za našu zemlju poslednjih tridesetak godina, dodaje Koprivica.


Scroll to Top