Сокин и Босина

Установа ,,Центар за културу општине Бор“ организовала је 28. aприла 2014. године позоришну представу Звездаре театар ,,Сокин и Босина“ у сали Музичке школе у 20 сати.

Иако смо дубоко зашли у дигитално доба, у век виртуелних и фрагментарних идентитета, породични живот није уступио трон „митоса пролећа“ неком другом друштвеном феномену и некој другој врсти социјалне повезаности.

У патријархалној Србији 21. века, комедија је и даље породична, она је сва везана за мајке, бабе, таште, очеве, свекрве и зетове и сва је и даље базирана на њиховим жељама, надама, сукобима и очекивањима. Увек ће смешан бити онај који уме да се нашали на свој рачун и да се насмеје тако да болно буде смешно, а не да смешно боли. Сјајан глумачки тандем, сјајан редитељ и сјајна енергија ове представе допринели су да се догоди управо то: да, иако су ликови велике Таште и велике Свекрве, мудре снаје и скромног зета, виђени и виђани у комедији, опет делују чак зачуђујуће ново и да публика са интересовањем ишчекује расплет њихове компликоване ситуације.

Ову представу , пред више од 200 Борана су одиграли дивни глумци: Љиљана Благојевић, Соња Кнежевић, Калина Ковачевић, Милош Ђорђевић. Борска публика  је наградила  глумачку екипу великим аплаузом. Сигурно је то да ће дивни глумачки великани ове представе дуго живети њен живот.


Scroll to Top