Сокин и Босина

Установа ,,Центар за културу општине Бор“ организовала је 28. aприла 2014. године позоришну представу Звездаре театар ,,Сокин и Босина“ у сали Музичке школе у 20 сати.

Иако смо дубоко зашли у дигитално доба, у век виртуелних и фрагментарних идентитета, породични живот није уступио трон „митоса пролећа“ неком другом друштвеном феномену и некој другој врсти социјалне повезаности.

У патријархалној Србији 21. века, комедија је и даље породична, она је сва везана за мајке, бабе, таште, очеве, свекрве и зетове и сва је и даље базирана на њиховим жељама, надама, сукобима и очекивањима. Увек ће смешан бити онај који уме да се нашали на свој рачун и да се насмеје тако да болно буде смешно, а не да смешно боли. Сјајан глумачки тандем, сјајан редитељ и сјајна енергија ове представе допринели су да се догоди управо то: да, иако су ликови велике Таште и велике Свекрве, мудре снаје и скромног зета, виђени и виђани у комедији, опет делују чак зачуђујуће ново и да публика са интересовањем ишчекује расплет њихове компликоване ситуације.

Ову представу , пред више од 200 Борана су одиграли дивни глумци: Љиљана Благојевић, Соња Кнежевић, Калина Ковачевић, Милош Ђорђевић. Борска публика  је наградила  глумачку екипу великим аплаузом. Сигурно је то да ће дивни глумачки великани ове представе дуго живети њен живот.