Sokin i Bosina

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“ organizovala je 28. aprila 2014. godine pozorišnu predstavu Zvezdare teatar ,,Sokin i Bosina“ u sali Muzičke škole u 20 sati.

Iako smo duboko zašli u digitalno doba, u vek virtuelnih i fragmentarnih identiteta, porodični život nije ustupio tron „mitosa proleća“ nekom drugom društvenom fenomenu i nekoj drugoj vrsti socijalne povezanosti.

U patrijarhalnoj Srbiji 21. veka, komedija je i dalje porodična, ona je sva vezana za majke, babe, tašte, očeve, svekrve i zetove i sva je i dalje bazirana na njihovim željama, nadama, sukobima i očekivanjima. Uvek će smešan biti onaj koji ume da se našali na svoj račun i da se nasmeje tako da bolno bude smešno, a ne da smešno boli. Sjajan glumački tandem, sjajan reditelj i sjajna energija ove predstave doprineli su da se dogodi upravo to: da, iako su likovi velike Tašte i velike Svekrve, mudre snaje i skromnog zeta, viđeni i viđani u komediji, opet deluju čak začuđujuće novo i da publika sa interesovanjem iščekuje rasplet njihove komplikovane situacije.

Ovu predstavu , pred više od 200 Borana su odigrali divni glumci: Ljiljana Blagojević, Sonja Knežević, Kalina Kovačević, Miloš Đorđević. Borska publika  je nagradila  glumačku ekipu velikim aplauzom. Sigurno je to da će divni glumački velikani ove predstave dugo živeti njen život.


Scroll to Top