РАДИОНИЦЕ „ОБИЂИМО СВЕТ“

Oд 04. 12. 2013. године до 25. 12. 2013. године реализовале су се радионице под називом ,,Обиђимо свет“. На основу договора о техничкој сарадњи са Центром страних језика ,,ALPHABETA“, ове радионице су се одвијале сваке среде од 12 до 13 и 30 сати, у трајању од 90 минута. Циљ радионица био је да деца града Бора, узраста од 6 до 9 година виртуелно и путем маште отпутују и истраже земље света. Укупно 15 деце је било прсутно на овим радионицама.
На радионицама су деца упозната са Великом Британијом, Северном Ирском и Ирском, док је последња радионица симболично била посвећена Финској и причи о Деда Мразу.
Модератор радионица је Тамара Костић, организатор уметничког и образовног програма у Установи ,,Центар за културу општине Бор“.
Прва, уводна радионица, одржана 4. децембра 2013. године, са почетком у 12 сати, била је посвећена Енглеској. Жеља је била упознати децу са нечим непознатим на познат начин, обзиром да деца уче енглески језик од првог разреда основне школе и неформално су много раније упозната са енглеским језиком, па и самом земљом.
Деца су се јако лепо укључивала у комуникацију, учествовала у симулацијама и игрицама, пажљиво слушала и на крају оставила свој печат током израде папирних колажа, разгледница, луткица.

Scroll to Top