RADIONICE „OBIĐIMO SVET“

Od 04. 12. 2013. godine do 25. 12. 2013. godine realizovale su se radionice pod nazivom ,,Obiđimo svet“. Na osnovu dogovora o tehničkoj saradnji sa Centrom stranih jezika ,,ALPHABETA“, ove radionice su se odvijale svake srede od 12 do 13 i 30 sati, u trajanju od 90 minuta. Cilj radionica bio je da deca grada Bora, uzrasta od 6 do 9 godina virtuelno i putem mašte otputuju i istraže zemlje sveta. Ukupno 15 dece je bilo prsutno na ovim radionicama.
Na radionicama su deca upoznata sa Velikom Britanijom, Severnom Irskom i Irskom, dok je poslednja radionica simbolično bila posvećena Finskoj i priči o Deda Mrazu.
Moderator radionica je Tamara Kostić, organizator umetničkog i obrazovnog programa u Ustanovi ,,Centar za kulturu opštine Bor“.
Prva, uvodna radionica, održana 4. decembra 2013. godine, sa početkom u 12 sati, bila je posvećena Engleskoj. Želja je bila upoznati decu sa nečim nepoznatim na poznat način, obzirom da deca uče engleski jezik od prvog razreda osnovne škole i neformalno su mnogo ranije upoznata sa engleskim jezikom, pa i samom zemljom.
Deca su se jako lepo uključivala u komunikaciju, učestvovala u simulacijama i igricama, pažljivo slušala i na kraju ostavila svoj pečat tokom izrade papirnih kolaža, razglednica, lutkica.

Scroll to Top