PREDSTAVA „MAČKA PEČENA“

Pozorišna predstava “#Mačka_pečena”  u produkciji Teatra na brdu biće odigrana 23.januara u sali Muzičke škole sa početkom u 19 sati.


  Ulaznice koje su kupljene u decembru važiće i za novi datum igranja predstave.

Ovaj pozorišni komad u režiji Đurđe Tešića i tekstu Milene Depolo na sceni Muzičke škole  donosi nam priču o partnerskom nasilju, toksičnim vezama, o ljubavnom odnosu koji pomera granice.  Samohrana majka nakon dugo godina samoće upoznaje privlačnog muškarca, ali priča prerasta u bezuspešne pokušaje opravdavanja partnerskog nasilja. Samostalna i jaka žena postaje nesigurna i bez samopouzdanja sa jedinim ciljem zadržati partnera čak i po ceni gubljenja sebe. Idilična ljubavna priča iza vrata krije fizičko zlostavljanje.

Reč reditelja:

Teško je objasniti “leptiriće u stomaku”…sreća, radost prepoznavanja, bliskost i strast to je ono što je povezalo Sofiju i Petra. Oboje su realizovane ličnosti, samostalne emotivno i finansijski, Sofija je majka predivne mlade

devojke, a Petar uspešan, pun samopouzdanja, čovek koga bi svaka savremena žena poželela. Od jednog naizgled potpuno beznačajnog događaja odnos počinje da se menja. Pojavljuju se sumnja, nepoverenje, želja za kontrolom, nesigurnost i manjak poštovanja.

Predstava “#Mačka_pečena“ bavi se ljubavnim odnosom u kome polako nestaje samopoštovanje, unutrašnje granice i u kome dvoje ljudi zajedno tonu u tamu grubosti i povređivanja. Koji je trenutak kada treba odustati od ljubavnog odnosa koji to više nije?

 

Reč pisca:

Oni su par kakav svi prepoznajemo.

Oni su par kakav živi baš u ulazu pored našeg.

Oni su par koji svakog dana viđamo dok skrolujemo po Instagramu.

Oni su par kakav bismo svi želeli da budemo. Dok ne vidimo priču iznutra.

Oni su par kakav smo svi mi nekad bili. Ili ćemo biti. Na nama je da otvorimo oči…

 

Uloge: Jelena Đokić, Viktor Savić, Vladan Milić, Teodora Dragićević, Dušanka Stojanović Glid i Tašana Đorđević

 

 

Scroll to Top