Predstava ‚‚Bizarno“ – Narodno pozorište Beograd

Pozorišna predstava se otkazuje koja je planirana 02. decembra  2014.godine u sali  Muzičke škole  u  19 sati.

Kupljene ulaznice možete vratiti na blagajni bioskopa ,,Zvezda“ radnim danima od 12 do 20 sati gde će Vam biti vraćen novac.

Igraju: Igor Đorđević, Sonja Milojević, Suzana Lukić, Nikola Vujović i Miloš Đorđević.

Režija: Snežana Trišić

Dramski pisac: Željko Hubač

Informacije na telefon: 030/421-259 od 09 do 20 sati,064/861-97-48

Prodaja ulaznica od 20. novembra  na blagajni bioskopa. Rezervacije  važe do 27. novembra 2014. godine.

Bizarno se odnosi na sve što je krajnje neobično, čudno, nastrano. „Bizarno“ Željka Hubača vraća u Beograd devedesetih, na čudno, nastrano mesto gde sve radi protiv normalnog socijalnog života; kriminalci vode kolo ruku pod ruku sa načelnicima policije, a preživljava se na heroinu i viskiju, ili se uopšte ne preživljava. Na svakom koraku se život gubi, bilo od svoje ili od tuđe ruke. Sve normalno je ili izgubljeno na nekom od okolnih frontova, ili se izgubilo u emigraciji; u gradu je ostao talog, mešavina mufljuza i nesposobnih slabića, da nastave život. Ostale su i žene, u stalnom prilagođavanju, u laviranju između mučenice i kurve.
To je milje iz kojeg Hubač zahvata petnaestak likova i smešta ih u tri paralelne tragikomične naravno bizarne priče koje se tek na samom kraju spoje. U prvoj se, na novobeogradskim krovovima, sreću dvoje narkomana, jedan samoubica i jedan siledžija-razbijač; u drugoj povratnik sa ratišta, istina ne domaćeg već avganistanskog, ne prepoznaje više dvojicu svojih najboljih prijatelja, niti devojku zbog čije je Zelene karte i otišao u taj Avganistan, niti shvata šta je to od njih postalo; u trećoj se lokalni mafijaški bos pokazuje na delu, usput otkrivajući deo kriminogenog miljea u sprezi sa policijom. Iza te tri priče ostaje šest leševa, nekoliko polomljenih ljudi i jedna trudnica. To dete, ako preračunate, je ona generacija koja nam već kuca na vrata. Kuca nogom.
Za vrlo pozitivan utisak o ovoj crnohumornoj predstavi najviše su zaslužni izuzetni glumci – Igor Đorđević (Martin, Rili, Dejan), Nikola Vujović (Điđa, Saša, Gaga), Miloš Đorđević (Voja, Milan, Biksa), Sonja Milojević (Katarina, Majda, Svetlana), Suzana Lukić (Mina, Ksenija, Iva). Oni su utrčavali iz lika u lik i posvećeno gradili psihološki verodostojne portrete žrtava pakla ratova devedesetih godina, ljude koji su otišli u emigraciju ili bespovratnim putem nasilja i kriminala, pri tome zaista virtuozno iznoseći mnogobrojne potrebne transformacije koje fragmentarnost teksta i odvojenost priča zahtevaju


Scroll to Top