Представа ‚‚Бизарно“ – Народно позориште Београд

Позоришна представа се отказује која је планирана 02. децембра  2014.године у сали  Музичке школе  у  19 сати.

Купљене улазнице можете вратити на благајни биоскопа ,,Звезда“ радним данима од 12 до 20 сати где ће Вам бити враћен новац.

Играју: Игор Ђорђевић, Соња Милојевић, Сузана Лукић, Никола Вујовић и Милош Ђорђевић.

Режија: Снежана Тришић

Драмски писац: Жељко Хубач

Информације на телефон: 030/421-259 од 09 до 20 сати,064/861-97-48

Продаја улазница од 20. новембра  на благајни биоскопа. Резервације  важе до 27. новембра 2014. године.

Бизарно се односи на све што је крајње необично, чудно, настрано. „Бизарно“ Жељка Хубача враћа у Београд деведесетих, на чудно, настрано место где све ради против нормалног социјалног живота; криминалци воде коло руку под руку са начелницима полиције, а преживљава се на хероину и вискију, или се уопште не преживљава. На сваком кораку се живот губи, било од своје или од туђе руке. Све нормално је или изгубљено на неком од околних фронтова, или се изгубило у емиграцији; у граду је остао талог, мешавина муфљуза и неспособних слабића, да наставе живот. Остале су и жене, у сталном прилагођавању, у лавирању између мученице и курве.
То је миље из којег Хубач захвата петнаестак ликова и смешта их у три паралелне трагикомичне наравно бизарне приче које се тек на самом крају споје. У првој се, на новобеоградским крововима, срећу двоје наркомана, један самоубица и један силеџија-разбијач; у другој повратник са ратишта, истина не домаћег већ авганистанског, не препознаје више двојицу својих најбољих пријатеља, нити девојку због чије је Зелене карте и отишао у тај Авганистан, нити схвата шта је то од њих постало; у трећој се локални мафијашки бос показује на делу, успут откривајући део криминогеног миљеа у спрези са полицијом. Иза те три приче остаје шест лешева, неколико поломљених људи и једна трудница. То дете, ако прерачунате, је она генерација која нам већ куца на врата. Куца ногом.
За врло позитиван утисак о овој црнохуморној представи највише су заслужни изузетни глумци – Игор Ђорђевић (Мартин, Рили, Дејан), Никола Вујовић (Ђиђа, Саша, Гага), Милош Ђорђевић (Воја, Милан, Бикса), Соња Милојевић (Катарина, Мајда, Светлана), Сузана Лукић (Мина, Ксенија, Ива). Они су утрчавали из лика у лик и посвећено градили психолошки веродостојне портрете жртава пакла ратова деведесетих година, људе који су отишли у емиграцију или бесповратним путем насиља и криминала, при томе заиста виртуозно износећи многобројне потребне трансформације које фрагментарност текста и одвојеност прича захтевају


Scroll to Top