МАНИФЕСТАЦИЈА „ВРАЧАНСКО ПРОЛЕЋЕ“ – ВРАЦЕ

У периоду од 29. 04. до 01. 05. 2012 године, културно-уметничко друштво ‚‚Бор„ је гостовало у Бугарској, у граду Враце на манифестацији ,,Врачанско пролеће„, на позив кмета општине Враце.
Манифестација је била ревијалног карактера, а поред КУД а ,,Бор„, на фестивалу су учествовала Друштва из Македоније, Украјине, Румуније и Бугарске.
Првог дана Фестивала, одмах по доласку у Враце, културно-уметничко друштво ‚‚Бор„ имали су заједнички наступ са културно-уметничким друштвом из Украјине. Оба ансамбла имали су од 20 до 30 минута за наступ. Културно уметничко друштво ,,Бор„ је наступило са три кореографије ( Игре из Шумадије, Влашке игре и Буњевачке игре), затим је наступио вокални солиста Мирослав Ђорђевић са две песме као и оркестар ансамбла са потпуријем народних песама.
Другог дана фестивала наступило се у сали Дома културе и сваки ансамбл је имао десетак минута за наступ. Тог дана наступила су сва културно-уметничка друштва која су гостовала као и културно-уметничка друштва из града Враце и једна плесна група из Софије. Културно-уметничко друштво ,,Бор„ је наступило са кореографијом ,,Банатски мотиви – Свадба на Рогљу„.
Трећег дана Фестивала такође су наступила сва друштва, овог пута наступ је био на отвореном тргу, и културно-уметничко друштво ,,Бор„ је наступио са две кореографије ( Игре из Шумадије и Врањанска свита).
Наступи културно-уметничког друштва ,,Бор„ су протекли успешно, а домаћини су били одешевљени наступима културно-уметничког друштва ,,Бор„ јер су у три дана колико је трајала манифестација имали различитије и разноврсније наступе од свих осталих учесника.

Scroll to Top