MANIFESTACIJA „VRAČANSKO PROLEĆE“ – VRACE

U periodu od 29. 04. do 01. 05. 2012 godine, kulturno-umetničko društvo ‚‚Bor„ je gostovalo u Bugarskoj, u gradu Vrace na manifestaciji ,,Vračansko proleće„, na poziv kmeta opštine Vrace.
Manifestacija je bila revijalnog karaktera, a pored KUD a ,,Bor„, na festivalu su učestvovala Društva iz Makedonije, Ukrajine, Rumunije i Bugarske.
Prvog dana Festivala, odmah po dolasku u Vrace, kulturno-umetničko društvo ‚‚Bor„ imali su zajednički nastup sa kulturno-umetničkim društvom iz Ukrajine. Oba ansambla imali su od 20 do 30 minuta za nastup. Kulturno umetničko društvo ,,Bor„ je nastupilo sa tri koreografije ( Igre iz Šumadije, Vlaške igre i Bunjevačke igre), zatim je nastupio vokalni solista Miroslav Đorđević sa dve pesme kao i orkestar ansambla sa potpurijem narodnih pesama.
Drugog dana festivala nastupilo se u sali Doma kulture i svaki ansambl je imao desetak minuta za nastup. Tog dana nastupila su sva kulturno-umetnička društva koja su gostovala kao i kulturno-umetnička društva iz grada Vrace i jedna plesna grupa iz Sofije. Kulturno-umetničko društvo ,,Bor„ je nastupilo sa koreografijom ,,Banatski motivi – Svadba na Roglju„.
Trećeg dana Festivala takođe su nastupila sva društva, ovog puta nastup je bio na otvorenom trgu, i kulturno-umetničko društvo ,,Bor„ je nastupio sa dve koreografije ( Igre iz Šumadije i Vranjanska svita).
Nastupi kulturno-umetničkog društva ,,Bor„ su protekli uspešno, a domaćini su bili odeševljeni nastupima kulturno-umetničkog društva ,,Bor„ jer su u tri dana koliko je trajala manifestacija imali različitije i raznovrsnije nastupe od svih ostalih učesnika.

Scroll to Top