Дечија недеља – Краљевски фестивал и Чича Мича у пет прича

 У организацији Установе ,,Центар за културу општине Бор” Дечија недеља у Бору je обележена представама за децу ,,Чича Мича у пет прича” и ,,Краљевски фестивал” 8. и 10. октобра у извођењу драмског студија за основце при Центру за културу.

Дечија представа ,,Чича Мича у пет прича” је изведена 8. октобра у сали Музичке школе у 18 сати. Назив представе каже да је на комичан и забаван начин провео све присутне малишане и посетиоце кроз пет занимљивих прича: од краљевског двора, острва са благом и Доџ ситија до болнице и циркуса. Уз популарне мелодије, којима представа обилује, доживљај је био потпун.

Представа за децу “Краљевски фестивал” је била организована 10. октобра у 12 часова, такође, у сали Музичке школе. У представи се говори о далекој земљи Лежанији, где мирољубиви краљ Маљ одлучује да организује краљевски фестивал у певању, а награда за победника је круна и рука његове кћери јединице, принцезе Кезе. За престижну награду боре се храбри витезови, али и саветник Зоћа, који подвалама покушава да се дочепа трона. Добро на крају побеђује и принцеза се удаје за витеза кога воли. Ова урнебесна комедија оставила је све без даха, а доживљај су употпунити прелепи костими и музика.


Scroll to Top