Dečija nedelja – Kraljevski festival i Čiča Miča u pet priča

 U organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor” Dečija nedelja u Boru je obeležena predstavama za decu ,,Čiča Miča u pet priča” i ,,Kraljevski festival” 8. i 10. oktobra u izvođenju dramskog studija za osnovce pri Centru za kulturu.

Dečija predstava ,,Čiča Miča u pet priča” je izvedena 8. oktobra u sali Muzičke škole u 18 sati. Naziv predstave kaže da je na komičan i zabavan način proveo sve prisutne mališane i posetioce kroz pet zanimljivih priča: od kraljevskog dvora, ostrva sa blagom i Dodž sitija do bolnice i cirkusa. Uz popularne melodije, kojima predstava obiluje, doživljaj je bio potpun.

Predstava za decu “Kraljevski festival” je bila organizovana 10. oktobra u 12 časova, takođe, u sali Muzičke škole. U predstavi se govori o dalekoj zemlji Ležaniji, gde miroljubivi kralj Malj odlučuje da organizuje kraljevski festival u pevanju, a nagrada za pobednika je kruna i ruka njegove kćeri jedinice, princeze Keze. Za prestižnu nagradu bore se hrabri vitezovi, ali i savetnik Zoća, koji podvalama pokušava da se dočepa trona. Dobro na kraju pobeđuje i princeza se udaje za viteza koga voli. Ova urnebesna komedija ostavila je sve bez daha, a doživljaj su upotpuniti prelepi kostimi i muzika.


Scroll to Top