ИЗЛОЖБА РАДОВА ПОЛАЗНИКА ЛИКОВНЕ РАДИОНИЦЕ 2012

Ликовна радионица при Установи ,,Центар за културу општине Бор„ почела је са радом 18. октобра 2011. године и трајала до 15. јуна 2012. године. Због великог броја заинтересованих и због техничких ствари (недостатка простора, број клупица…), од самог старта је извршена подела на две групе – што је допринело до боље и квалитетније индивидуалне сарадње између ђака (полазника ликовне радионице) и ликовног педагога.
Школу цртања и сликања редовно је похађало четрнаесторо ученика који су остварили видне резултате квалитативног и квантитативног типа: Миљана Тешовић, Матеја Богдановић, Анастасија Мартиновић, Матеја Стојановић, Јован Богдановић, Милан Радоичић, Јована Стевановић, Страхиња Стојадиновић, Јелена Танчић, Љубица Миљковић, Сања Лазић, Анђела Савић, Тамара Шћопић, Јелена Вукашиновић. Ученици су савладали следеће технике: оловка, угљен меки и тврди, ахроматско сликање (црно – бело), ахроматско сликање (црно – бело ) + 1 боја по избору, акварел, акрилне боје на лепенци и друго.
Најбољи радови изложени су у галерији ‚‚Бакар„ у Бору 06. септембра 2012. године у организацији Установе ‚‚Центар за културу општине Бор„ и у сарадњи са Музејом рударства и металургије Бор.
На изложби је своје радове представило четрнаест полазника са 30 радова у различитим ликовним техникама.
Посећеност је била изванредна, а и реакције посетилаца су позитивне што указује на добар пут рада не само радионице већ и Установе ‚‚Центар за културу општине Бор„.


Scroll to Top