IZLOŽBA RADOVA POLAZNIKA LIKOVNE RADIONICE 2012

Likovna radionica pri Ustanovi ,,Centar za kulturu opštine Bor„ počela je sa radom 18. oktobra 2011. godine i trajala do 15. juna 2012. godine. Zbog velikog broja zainteresovanih i zbog tehničkih stvari (nedostatka prostora, broj klupica…), od samog starta je izvršena podela na dve grupe – što je doprinelo do bolje i kvalitetnije individualne saradnje između đaka (polaznika likovne radionice) i likovnog pedagoga.
Školu crtanja i slikanja redovno je pohađalo četrnaestoro učenika koji su ostvarili vidne rezultate kvalitativnog i kvantitativnog tipa: Miljana Tešović, Mateja Bogdanović, Anastasija Martinović, Mateja Stojanović, Jovan Bogdanović, Milan Radoičić, Jovana Stevanović, Strahinja Stojadinović, Jelena Tančić, Ljubica Miljković, Sanja Lazić, Anđela Savić, Tamara Šćopić, Jelena Vukašinović. Učenici su savladali sledeće tehnike: olovka, ugljen meki i tvrdi, ahromatsko slikanje (crno – belo), ahromatsko slikanje (crno – belo ) + 1 boja po izboru, akvarel, akrilne boje na lepenci i drugo.
Najbolji radovi izloženi su u galeriji ‚‚Bakar„ u Boru 06. septembra 2012. godine u organizaciji Ustanove ‚‚Centar za kulturu opštine Bor„ i u saradnji sa Muzejom rudarstva i metalurgije Bor.
Na izložbi je svoje radove predstavilo četrnaest polaznika sa 30 radova u različitim likovnim tehnikama.
Posećenost je bila izvanredna, a i reakcije posetilaca su pozitivne što ukazuje na dobar put rada ne samo radionice već i Ustanove ‚‚Centar za kulturu opštine Bor„.


Scroll to Top