ДЕЧИЈА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ДУГА“ 2012

Пројекат дечија ликовна колонија ,,Дуга„ ове године је реализована по трећи пут 15.септембра 2012. године на Борском језеру. Колонија је бројала 23 полазника основношколског узраста. Поред деце из борских основних школа учешће су узела и деца из удружења за децу са посебним потребама ,,Мозаик„, као и полазници дечије ликовне радионице Установе ,,Центар за културу општине Бор„.
Прелеп крајолик је био инспирација полазницима који су имали прилике да поред основних ликовних техника експериментишу и са материјалима из природе и комбинују их са другим индустријским материјалима.
Полазници су од организатора добили на поклон прибор са којим су радили.
Током трајања колоније, настало је доста радова различитог ликовног израза, сликарским техникама примереним њиховом узрасту.
Колонија је имала задатак да развије способности учесника за опажање свих ликовних елемената, стварајући услове да у процесу стварања користе различите технике и средства у циљу развијања способности визуелног памћења, чија се примена може испољити у раду и животу, стварајући потребу деце за посећивањем Музеја, изложби, као и осталих Установа културе и чување естетских добара у околини и друштву.
Овогодишњи сазив колоније је био добар основ за унапређивање културне свести града, ангажовањем младих у реализацији богатије ликовне понуде, створивши од једног индустријског града са прелепом околином, место осликано дечијом перцепцијом.


Scroll to Top