DEČIJA LIKOVNA KOLONIJA „DUGA“ 2012

Projekat dečija likovna kolonija ,,Duga„ ove godine je realizovana po treći put 15.septembra 2012. godine na Borskom jezeru. Kolonija je brojala 23 polaznika osnovnoškolskog uzrasta. Pored dece iz borskih osnovnih škola učešće su uzela i deca iz udruženja za decu sa posebnim potrebama ,,Mozaik„, kao i polaznici dečije likovne radionice Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor„.
Prelep krajolik je bio inspiracija polaznicima koji su imali prilike da pored osnovnih likovnih tehnika eksperimentišu i sa materijalima iz prirode i kombinuju ih sa drugim industrijskim materijalima.
Polaznici su od organizatora dobili na poklon pribor sa kojim su radili.
Tokom trajanja kolonije, nastalo je dosta radova različitog likovnog izraza, slikarskim tehnikama primerenim njihovom uzrastu.
Kolonija je imala zadatak da razvije sposobnosti učesnika za opažanje svih likovnih elemenata, stvarajući uslove da u procesu stvaranja koriste različite tehnike i sredstva u cilju razvijanja sposobnosti vizuelnog pamćenja, čija se primena može ispoljiti u radu i životu, stvarajući potrebu dece za posećivanjem Muzeja, izložbi, kao i ostalih Ustanova kulture i čuvanje estetskih dobara u okolini i društvu.
Ovogodišnji saziv kolonije je bio dobar osnov za unapređivanje kulturne svesti grada, angažovanjem mladih u realizaciji bogatije likovne ponude, stvorivši od jednog industrijskog grada sa prelepom okolinom, mesto oslikano dečijom percepcijom.


Scroll to Top