Oжалошћена породица

Aтеље 212 je обнавило,  чувено дело Бранислава Нушића „Ожалошћена породица“, у режији Марка Манојловића, са новом глумачком поделом. Предпремијера представе је одиграна у Бору 03. новембра 2014.године у сали Музичке школе у 19:30 сати, а и репризно извођење предпремијере је било 04. новембра 2014.године, док ће београдска публика моћи да види нову представу 15. новембра 2014. године.

Ова Нушићева комедија, у којој родбина ишчекује отварање тестамента, постаје борба за снове и право на живот. И та борба је беспоштедна и сва су средства дозвољена, а учесници борбе немају шта да изгубе осим снова о наследству за које су на тренутак поверовали да им припада.
Препознатљиви ликови у блиским нам мукама изазивају смех својим суманутим покушајима да се домогну нечега што није њихово, успостављају апсурдну логику доказујући своја права на наследство преминулог рођака, истовремено доказујући сумњиве родбинске везе.

Смештена у данашње време, „Ожалошћена породица“ позоришта Атеље 212 је слика беде времена у коме живимо и увек живог и неисцрпног богатства менталитета „нашег народа“.

Овај изванредан позоришни комад извели су фантастично: Ненад Јездић, Ерол Кадић,  Бранислав Зеремски, Иван Јевтовић, Дејан Дедић, Ђорђе Стојковић,  Софија Јуричан, Александра Јанковић, Радмила Томовић, Дубравка Мијатовић, Тамара Драгичевић.

Сала Музичке школе је била пуна оба дана, где је борска публика уживала и великим аплаузом поздравила глумачки ансамбл на крају ове представе.

Организатор премијера Атељеа 212 по други пут је Установа ,,Центар за културу општине Бор“

 


Scroll to Top