Дечије радионице ,,Oбиђимо свет“

У периоду од 4. децембра 2013. године до 30. априла 2014. године, одржано је 15 радионица на тему ,,Обиђимо свет“. У оквиру ових радионица одржана је и посебна, Ускршња радионица са темом ,,Ускрс широм света“.

Током поменутих 15 радионица, присутна деца су имала прилике да виртуелно отпутују у 15 различитих земаља, упознају основе језика који се користи у овим земљама, науче нешто о основним културолошким, традиционалним и основним географским особеностима тих земаља или континената. Саставни део сваке радионице било је и упознавање и са традиционалним плесом и музиком, омиљеном и карактристичном храном и животним особеностима.

Радионице су биле намењене деци од 6 до 9, односно 10 година. Група деце која се појављивала на радионицама, варирала је од 12 до 17 детета.

Радионице су се одвијале у простору Центра страних језика ,,Alphabeta“ у периоду од 12 до 13:30 сати. Све радионице имале су и практични део израде папирних колажа карактеритичних за одређену земљу. На појединим радионицама присуствовали су гости, који су са децом обрађивали основе језика (Грчка – Ана Радош, Француска – Биљана Младеновић и Русија – Татјана Красота).Земље које су биле тема ових радионица биле су: Велика Британија, Финска, Грчка, Индија, Француска, Африка, Русија, Немачка, Америка, Италија, Јапан, Холандија, Аустралија, Шпанија, Србија.

Организатор радионица је Установа ,,Центар за културу општине Бор“. Радионице је осмислила и водила Тамара Костић, организатор уметничког и образовног програма при Центру за културу.


Scroll to Top