Jован Маљоковић и Салса бенд

 Установа ,,Центар за културу општине Бор“ организовала је концерт Jована Маљоковића и Салса бендa 07. марта 2015. године у 22 сата у клубу ,,Театар“.

Јован Маљоковић је познати београдски џез саксофониста, композитор и аранжер. Са својим оркестром је наступао на свим домаћим и бројним фестивалима у Европи, као и на Куби. Један је од најплоднијих џез аутора у Србији. До сада је објавио десет ауторских албума. Музика коју свира је веома препознатљива. То је фини спој џеза и традиционалне музике. Јован Маљоковићи његов Салса Банд представљали су Србију на бројним европским џез фестивалима. Издвајају се наступи на Роттwеил Јазз Фестивал-у (Немачка), Фестивалима култура у Бечу и Луксембургу, Фестивалу Дјанго Рајнхарт (Реинхардт) крај Париза и, наравно, на престижном Монтреуx Јазз Фестивалу (Швајцарска), где је око 2000 људи крај концерта дочекало на ногама. Године 2004. су, музички, представљали СЦГ на Олимпијади у Атини. Маљоковић је свирао на бројним албумима наших познатих поп и рок извођача. Оливер Мандић, Здравко Чолић, Бијело дугме, Вампири, Пилоти …само су неки од њих. Четири године је био солиста у оркестру Горана Бреговића, са којим је наступао на најзначајнијим европским сценама.

Борска публика је имала прилику да ужива у фином споју џеза и традиционалне музике, а клуб ,,Театар“ у Бору и синоћ је био пун што само показује колико су Борани жељни добре музике и квалитетних концерата, а доброј атмосфери у преуређеном ,,Театру” Телевизије Бор додатно доприноси нова визуелна и аудио опрема.


Scroll to Top