IX МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА У ПРАГУ

Културно – уметничко друштво ‚‚Бор„ је добило позив од организације ‚‚Фест инфо„ из Прага, да учествује на IX Интернационалном фестивалу фолклорних ансамбала у Чешкој, у Прагу,у периоду од 01. новембра до 04. новембра 2012. године.
За Праг се кренуло 01. новембра 2012.године. Наступ свих учесника је био планиран за суботу, 03. новембра 2012.године у великој сали „Топ“ хотела. Програм је почео у 13 сати, а завршио се негде око 22 сата, с обзиром да је на овом фестивалу било укупно четрдесет и два Ансамбла. Чланови културно-уметничког друштва ‚‚Бор‚‚ били су смештени у хотелу „Степ“, те је с тога, с обзиром да није културно – уметничко друштво ‚‚Бор„ било смештено у „Топ“ хотелу где је одржан програм Фестивала, наступ био планиран између 19 и 21 сат. Иако је првобитно требало да наступају у интервалима са временском паузом, на крају је цео наступ одрађен у целини и то наизменично дечји и први Ансамбл, као и оркестарска нумера. Генерално, програм који су извели чланови Културно – уметничког друштва ‚‚Бор„ је оцењен као један од бољих, а наступали су са играма из Србије и Влашким играма – Дечји ансамбл, и игре из Шумадије и сплет Влашких игара – Први ансамбл. Након наступа имали су прилику да разговарају са организаторима и неким од учесника овог Фестивала, и том приликом добили похвале за извођење. На Фестивалу су учествови Ансамбли из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Италије , Аустрије, Индије, Индонезије, Јерменије, Украјине, Француске, Бугарске, Словеније, Немачке и Литваније.
Слободно време које су имали, искористили су за обилазак града и знаменитости Прага, уз пратњу водича. У повратку су свратили до Беча и обишли град и дворац Марије Терезије, а у Бор су стигли у понедељак 05. новембра 2012.године око 11 сати.


Scroll to Top