Koncert narodnog orkestra kulturno-umetničkog društva ,,Bor“ i kant autora Alekse Gojkovića

U okviru Borskog kulturnog leta 14. avgusta 2018. godine održaće se  koncert narodnog orkestra kulturno-umetničkog društva ,,Bor“ i kant autora Alekse Gojkovića na platou Doma kulture sa početkom u 19 sati.

Narodni orkestar kulturno-umetničkog društva ,,Bor“ je važan deo svih muzičko-scenskih sadržaja kulturno-umetničkog društva, a sa Ansamblom narodnih igara čini neraskidivu celinu. U okviru celovečernjih koncerata narodni orkestar nastupa sa samostalno osmišljenim numerama. Orkestar je pratilac grupe pevača, vokalnih solista, a učestvuje i u raznovrsnim scenskim i prigodnim programima.
Kulturno-umetničko društvo  ,,Bor“ u okviru Ustanove ,,Centra za kulturu grada Bora“ beleži oko 20 javnih nastupa godišnje, uključujući zapažena učešća na festivalima u zemlji i van nje. Zadnji nastup narodni orkestar KUD ,,Bor“ imao je u Ohridu na Međunarodnom folklornom festivalu “Ohridski talasi”.

Pored narodnog orkestra KUD ,,Bor“nastupiće  Aleksa Gojković, poznati Borski kant autor koji će izvesti  najpoznatije numere Prljavog kazališta, Kemala Montena i mnogih drugih. Aleksu će prati na kahonu Vladislav Juščak.   Aleksa Gojković  dugi niz godina uzima učešće na mnogobrojnim manifestacijama od kulturnog značaja sa svojom gitarom i usnom harmonikom.

Uživajte u dobroj muzici i  Borskom kulturnom letu.

 

Scroll to Top