Učešće etno radionice na vokalnom etno festivalu mladih (VEF) u Negotinu

Vokalni etno festival mladih (VEF) u Negotinu koji poslednjih godina u maju okuplja vokalne grupe i ansamble iz Srbije i zemalja u okruženju ove godine održan je sedmi put, ali on-line.
Etno radionica Ustanove ,,Centar za kulturu grada Bora“ sa grupom ,,Đurđevak“ uzela je učešće u takmičarskom delu Vokalnog etno festivala mladih 16. oktobra 2020. godine.
Sve odabrane grupe su predstavljene preko youtube kanala Kreativnog udruženja ,,Nego“, jedna za drugom, a zatim je stručni žiri odlučivao ko je najbolji.
Negujući kulturne i tradicionalne vrednosti, VEF edukuje mlade utičući na razmenu iskustava i na unapređenje znanja, a sve to u Negotinu, Mokranjčevom gradu i gradu sa bogatom kulturnom i muzičkom tradicijom. Proglašenjem pobednika i koncertom pobednika prethodnog Vokalnog etno festivala mladih (VEF) u Negotinu je završeno sedmo izdanje festivala kojem je, između ostalog, cilj da očuvanje naše vokalne tradicije, njeno dalje negovanje i upoznavanje sa kvalitetnom obradom izvornog muzičkog materijala. Više o tome pročitajte na: https://www.novosti.rs/…/vokalno-etno-festival-mladih…

Scroll to Top