TRODNEVNA LIKOVNA KOLONIJA „DUGA“

U organizaciji Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture Republike Srbije i Grada Bora danas je završena trodnevna likovna kolonija „Duga“.  Ova tradicionalna manifestacija trajala je  od 16. do 18. septembra.

Priliku da unaprede svoj umetnički izraz, iskažu svoju kreativnost i upoznaju se sa novim likovnim tehnikama imali su polaznici likovne radionice Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ i korisnici centra „Mozaik“.

Bogat i sadržajan program odvijao se na više lokacija: arheološki lokalitet Feliks Romulijana, Zoo vrt Bor i gradski park. Učesnici kolonije i ove godine pokazali su kreativnost, raskošan talenat, stekli nova prijateljstva i na najlepši mogući način unapredili svoje umetničke veštine.

Sa ponosom možemo reći da smo tokom ove trodnevne manifestacije, uz pomoć dva stručna saradnika, uspeli kao organizatori da u potpunosti ostvarimo ciljeve koje smo osmislili.  Deci i mladima omogućili smo da na kvalitetan način upotpune slobodno vreme, steknu nova saznanja o bogatoj prošlosti ovog kraja (Feliks Romulijana), razvijemo ljubav prema likovnoj umetnosti, kontinuirano radimo na njihovoj edukaciji i napretku.  Prelepo prirodno okruženje pružilo im je neverovatnu inspiraciju i radost druženja.

Veliku zahvalnost za uspešno realizovan program upućujemo Narodnom Muzeju iz Zaječara, Zoo vrtu iz Bora i saradnicama Marijani Nedeljkov i Maji Radisavljević.


 

 

Scroll to Top