Poruka u boci – predstava za decu

Pozorišna predstava za decu ,,Poruka u boci” odigrana je 15. avgusta u Boru na platou Doma kulture u 19 sati u okviru Borskog kulturnog leta.

Izvođenje predstave „PORUKA U BOCI “  trajelo je 45-50 minuta. Ova predstava namenjena je najmlađoj publici  uzrasta od 2. do 10. godine. Predstava je interaktivna, edukativna i zabavna. U predstavi se pojavljuju devojčica Ana, dečak Filip, devojčica Jaca, dečak Sima, mornar Mrša i mornar Trša, leptir Mića i Troglavi zmaj, Zmajko.

Ana i Filip igraju se u dvorištu. Drugari ih zovu da im pomognu oko mačke koja se popela na drvo. Filip odlazi, a Ana je ljuta što su ih prekinuli u igri. Tužna i usamljena polazi u šetnju. Odjednom, saplete se na staru prašnjavu bocu. Protrlja je i gle čuda – i sama se nađe u boci. A u boci more, brod, veseli mornari, Trša i Mrša i leptir Mića. Od šašave družine saznaje da ih je Troglavi zmaj, Zmajko,  zatvorio u boci da bi ga zabavljali i zamejavali. Udruženim snagama smišljaju kako da nadmudre Zmajka. A usput saznaju da on i nije tako strašan kako se predstavlja, već je samo usamljen i tužan jer ga niko ne voli. Svi su ga zaboravili zato što je razmažen, sebičan i misli samo na sebe… Na kraju se sprijateljuju sa Zmajkom koji im pomaže da izađu iz boce. Kroz ovu edukativnu predstavu deca uče o ljubavi, prijateljstvu, toleranciji i poštovanju različitosti.

 


 

 

Scroll to Top