Pozorišne predstave koje možete gledati u martu ONLINE

Pozorišne predstave i koncerti online su dostupni svima širom sveta. I kulturne ustanove širom Srbije su organizovale predstave koje ćete uživo moći da pratite iz svog doma.

Narodno pozorište u Beogradu

Narodno pozorište u Beogradu zbog proglašene vanredne situacije  ima besplatan streaming svojih operskih, baletskih i dramskih predstava. Potrebno je samo da idete na njihov sajt https://www.narodnopozoriste.rs/ gde će se pojaviti baner sa ikonicom za play, na koji kliknete i video će krenuti.

Raspored predstava je sledeći:

20.03. u 21 sat– opera “Na uranku”,

21.03. u 21 sat– balet “Ko to tamo peva”,

22.03. u 21 sat– komedija “Gospođa ministarka”,

23.03. u 21 sat– balet “Krcko Oraščić”,

24.03. u 21 sat– opera “Koštana”,

25. 03. u 21 sat– drama  “Ivanov”,

26. 03. u 21 sat– opera  “Lučija od Lamermura”,

27. 03. u 21 sat– balet  “Hazarski rečnik- Lovci na snove”,

28. 03. u 21 sat– drama ,,Dama s kamelijama“,

29. 03. u 21 sat– balet ,,Uspavana lepotica“,

30. 03. u 21 sat– komedija ,,Gospođa ministarka“ – na zahtev publike repriza,

31. 03. u 21 sat– opera ,,Italijanka u Alžiru“ ,

 

Atelje 212

Pozorište Atelje 212 svakog utorka, četvrtka i subote na Facebook stranici emituje snimljene predstave u terminima od 20 časova. Ovo je jedinstvena prilika da najmlađa publika Pozorišta Atelje 212 prvi put vidi neke predstave, a starija publika se podseti predstava koje su nekada bile na repertoaru. Najavu repertoara početkom svake nedelje objavljuju putem društvenih mreža.

Očekuju nas:

24. 03. u 20 sati- Molijer,

26. 03. u 20 sati – Korešpodencija,

28. 03. u 20 sati- Čudo u Šarganu,

31. 03. u 20 sati – Jelisavetini ljubavni jadi,

 

Malo pozorište „Duško Radović“

Na YouTube kanalu Malog pozorišta „Duško Radović“ https://www.youtube.com/channel/UCHfWspwKENAJzLyJdaTB1jA , 01. aprila u 19 sati slušajte „Bajku u 7“. U petak, 3. aprila u 17 sati, pratite i učestvujte u radionici „Pravite sa Minom“, a u nedelju, 5. aprila u 12 sati, pogledajte predstavu „Andersenovi kuvari“.

Pozorište lutaka Pinokio

Kako je najavljeno iz Pozorište lutaka „Pinokio”, igraće se predstave bez prisustva publike, u svom redovnom terminu svake subote od 12 sati i prenosiće ih uživo preko Youtube-a. Najmlađi će imati priliku da uživaju iz svojih domova u najgledanijim predstavama ovog pozorišta kao što su „Tri praseta”, „Pepeljuga” i „Lepotica i zver”. Ceo repertoar će biti naknadno objavljen na društvenim mrežama.

28. 03. u 12 sati– predstava za decu ,,Uspavana lepotica“ – trajanje 40 min – uzrast 2-8 godina

Pozorište lutaka Niš

Pozorište lutaka iz Niša će tokom vanrednog stanja na svom Youtube kanalu emitovati predstave. Predstave će se emitovati u uobičajenim terminima predviđenim za igranje, četvrtkom u 18.00 i nedeljom u 11.30. Emitovanje predstava putem Youtube kanala počinju u  18.00 časova uoči Svetskog dana pozorišta za decu i mlade, koji se obeležava u petak 20. marta. Najave predstava biće objavljivane na sajtu i društvenim mrežama Pozorišta lutaka.

Teatar „Vuk“

Svake subote u 12 sati, na svom zvaničnom Youtube kanalu, i Teatar „Vuk“ će emitovati svoje predstave – 28. marta imaćemo priliku da pogledamo dramu „Iluzije“ Ivana Viripaeva. Režiju potpisuje Tatjana Mandić Rigonat, a igraju Katarina Marković, Goran Jevtić, Milutin Milošević i Sonja Kolačarić.

Teatar „Vuk” će takođe organizovati izvođenje i čitanje srpskih narodnih bajki uživo na internetu.

Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu

U narednom periodu, ljubitelji pozorišta moći će da prate i pojedine onlajn predstave Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

23. marta, emitovana je predstava „Čas anatomije“, 25. marta – predstava ,,Večiti mladoženja“, ,,28. marta – predstava ,,Svetozar“

Kako su najavili iz Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, repertoar i link-ovi za gledanje predstava biće postavljeni na sajtu i Fejsbuk stranici SNP-a.

Pozorišne predstave možeš da pratiš iz svog doma.

Scroll to Top