Održan koncert „Frulom(od drveta) čuvam svoje korene“

Polaznici škole frule i učesnici projekta „Frulom od drveta čuvam svoje korene“, podržanom od strane Ministarstva kulture i informisanja i grada Bora, u utorak 15. novembra 2022. godine održali su koncert u kamernoj sali Muzičke škole. Ljubitelji tradicionalnih instrumenata, uživali su u izvođenju izvornih pesama na fruli i duduku.

Projekat „Frulom(od drveta) čuvam svoje korene“ realizuje se već drugu godinu za redom, a ove godine obuhvatao je obilazak Osnovnih škola u selima Luka i Bučje grada Bora. Preko trideset polaznika učestvovalo je na predavanjima u okviru projekta od kojih se  sedmoro učesnika upisalo u školu tradicionalnih instrumenata Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“. Zahvaljujući projektima koje podržava Ministarstvo kulture i informisanja i grad Bor, ova radionica postala je jedna od najbrojnijih na teritoriji Srbije.  Učesnici projekta koji su se svojim talentom, trudom i angažovanjem izdvojili, nastupili  su u finalnom  delu projekta zajedno sa polaznicima radionice. I u narednom periodu cilj Ustanove biće da kontinuiranim i predanim radom doprinese promociji škole frule i njenih polaznika.

Publika je prepoznala trud i rad naših polaznika kao i angažovanost i predanost našeg stručnog tima, idejnih tvoraca projekta Stefana Radovanovića i Aleksandra Gubijana .


 

 

Scroll to Top