Najlepše bajke – predstava za decu

Pozorišna predstava za decu ,,Najlepše bajke” odigrana je 22. avgusta u Boru na platou Doma kulture u 19 sati u okviru Borskog kulturnog leta.

Predstava „Najlepše bajke“ namenjena je najmlađoj publici uzrasta od 2. do 12. godine, sa živopisnom scenografijom, maštovitim kostimima, maskama i lutkama. U predstavi su obrađene tri bajke: „U cara Trojana kozje uši“, „Ružno pače“ i „Svetu se ne može ugoditi“ kroz koj se promovišu vrednosti kao što su ljubav, drugarstvo, istinoljubivost, hrabrost, dobrota. Njeno izvođenje je trajalo 40-45 minuta.

U ovoj poetičnoj lutkarsko-glumačkoj predstavi Čiča Pjer priča deci svoje omiljene bajke iz detinjstva. Čiča Pjer, koga tumači Dragiša Kosara, izuzetno je dobar pripovedač koji deci svojom filigranskom veštinom pripovedanja dočarava čudesne svetove iz bajki, a u njegovim rukama, na oduševljenje mališana oživljavaju lutke i predmeti na sceni i postaju likovi iz pomenutih bajki. Predstava obiluje divnom muzikom, originalnim songovima i mnoštvom koreografija.


 

Scroll to Top