Manifestacija „MIHOLJSKI SUSRETI SELA“

Prvog dana vikenda, 20. novembra 2021. godine, Ministarstvo za brigu o selu i Grad Bor sa početkom u 10 časova, organizuje manifestaciju „Miholjski susreti sela“.

Programom manifestacije obuhvaćena je prezentacija tradicionalnih jela, izložba rukotvorina i predmeta starih zanata, takmičenje u sportskim disciplinama, prikazivanje kulturno-umetničke baštine i tradicionalnih igara, kao i obilazak turistističkih lokaliteta i prirodnih bogatstava.  Učesnici će imati prilike da pokažu znanje i veštine u oblasti starih zanata, u pripremanju tradicionalnih jela, kao i u sportskim nadmetanjima (bacanje kamena sa ramena, skok iz mesta, nadvlačenje konopca i nadvlačenje štapa). U popodnevnim časovima imaćemo priliku da uživamo u programu koji će nam prirediti seoska kulturno-umetnička društva, a koji za cilj ima upoznavanje tradicije, običaje, igre i pesme, koju ova društva neguju duži niz godina.

Obogaćivanje društvenog, kulturnog i sportskog života stanovnika u selu, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno istorijskog nasleđa neki su od ciljeva manifestacije „Miholjski susreti sela“ koji se održavaju u 68 lokalnih samouprava , širom Srbije. Manifestacija će biti organizovana uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera Vlade RS i Kriznog štaba.

 

Scroll to Top