ŽIVOT U TESNIM CIPELAMA

Premijera predstave Dušana Kovačevića ,,Život u tesnim cipelama’’, koja govori o teškom položaju radnika jedne propale fabrike obuće, je izvedena u Boru 15.aprila 2013.godine u sali Muzičke škole u 19 sati u organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor’’.
S podnaslovom ,,Pornografija života i smrti”, predstava ,,Život u tesnim cipelama’’, čiji je Kovačević i autor i reditelj, priča je o štrajku glađu radnika propale fabrike obuće ,,Lizo” i televizijskom rialiti šou programu ,,Pobediće moj broj’’ u kojem se nadmeću u tome ko će poslednji umreti.
Nenad Jezdić igra predsednika štrajkačkog odbora koji je večito ,,neki predsednik’’, a u teškim danima štrajka glađu, preuzeo je svu odgovornost za sudbinu ,,uništene fabrike’’ i živote prijatelja radnika.
Biljana Đurović tumači lik sekretarice koja je za 25 godina radila kod 11 direktora, dok je Slobodan Ninković bivši šofer kamiona i šlepera za prevoz obuće koji je obišao planetu nekoliko puta.
Dragan Petrović igra radnika koji je proveo radni vek pokraj prese za lepljenje obuće, zbog čega je oboleo od ,,lakiranih pluća”, ,,svira kad govori”, a u policiji je registrovan kao ,,težak narkoman” i čovek sklon skokovima u bunare.
Ljiljana Dragutinović je kuvarica, koja je ceo život provela pripremajući hranu za hiljade radnika, a na kraju, umire gladujući.
U predstavi igraju i Sonja Kolarčarić, Milorad Mandić Manda, Ivan Janketić, Goran Đudić…
Scenograf je Nenad Brkić, kostimografkinja Marina Medenica, kompozitor Vladimir Marković, a video režiju potpisuje Marko Sopić.


Scroll to Top