Duhovna akademija ,,Svetlost spasenja“

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“ je oganizovala  Duhovnu akademiju ,,Svetlost spasenja“ 16. novembra 2017. godine u sali Muzičke škole u 13 sati u saradnji sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom i Opštinom Bor.

Praznik posvećen našem velikomučeniku Sv.Georgiju ili Sv.Đorđu i slava grada nosili su duhovnu težinu i vrednost kakvu bi ova slava trebalo da ima.

Kako je programu prisustvovao Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Gospodin Ilarion, i ostala sveštena lica Srpske pravoslavne crkve iz Bora, kao i čelnici opštine Bor program je bio u skladu sa njegovom posetom i otvoren tonovima Tom Despotin i ,,Oče naš“ N.N. Kedrova. Prisutnima se zatim obratio predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić. Stihove o Svetom Đorđu, Molitva Svetom Đorđu kao i molitvu i stihove drugog antifona – drugi izobraziteljni psalam 145  i molitvu i stihove trećeg antifona – blaženstva  govorili su polaznici dramskog studija  Aleksa Manasiev i Milan Radoičić, a priču o Svetom Đorđu i njegovom životu i molitve na jezeru – Vladike Nikolaja Velimirovića  govorala je  Simonida Gavrić. Ovu duhovnu akademiju  je završio divnim govorom  Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Gospodin Ilarion.

Muzički deo upotpunili su pevači hora ,,Feniks“ pod vođstvom dirigenta Aleksandra Gubijana.

Program je bio posećen i uspešno realizovan.


 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top