Dogodine, kao i uvek

Predstava ,,Dogodine, kao i uvek“, po motivima Bernarda Slejda i Artura Šniclera, izvedena je u Muzičkoj školi u Boru 25. februara 2019. godine sa početkom u 20 sati u organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu grada Bora“.

Puna sala Muzičke škole uživala je u predstavi i na kraju je nagradila jednim velikim aplauzom izvanredne glumce Milana Laneta Gutovića i Minu Lazarević.

Predstava govori o čoveku i ženi koji  su dve polovine jednog celog bića. Ova priča je pesma u prozi o ostvarenom večitom snu žene i čoveka da budu zajedno makar i na jedan dan u nizu dana koji se zove život. Ovaj jedan dan susreta u godini se čini suviše mali zalogaj za veliku glad koju svi mi imamo kada govorimo o ljubavi, ali mi koji smo voleli, znamo da je jedan, makar i trenutak, vredan godine života, jer naša duša ne meri vreme i dane po kalendaru i časovniku, već po trenutcima susreta. Predstava sija srećom i tamni tugom iz susreta u suret ali slavi ono što se desi samo blagoslovenima ljubavlju. A mi kojima godine prolaze bez ljubavi, očekujemo žudno da se dogodine tako nešto desi i nama.


 

Scroll to Top