Godišnji koncert dečijih grupa KUD-a ,,BOR“

Kulturno-umetničko društvo ,,Bor“ i Ustanova ,,Centar za kulturu grada Bora“ nastavili su tradiciju održavanja novogodišnjih koncerata.

10. decembra 2019. godine u sali Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ sa početkom u 19 sati publika je uživala u koncertu u kome su se predstavili najmlađi članovi folklornog ansambla (škole folklora) i dečji izvođački ansambl, a koji je vodila Simonida Gavrić.

Škola folklora– izvođački sastav predstavila se narodnim pesmama i igrama Srbije i to: ,,U Milice duge trepavice“, ,,Višnjičica rod rodila“, ,,Al` su lepe starčevačke seke“, ,,Ej Bože seko“, ,,Malo kolo/Kolo vodi Vasa“, ,, Razgranala grana jorgovana“, ,,Pošla mi Milka“, ,,Ježole dražole“, ,,Idi kući obuci se“, ,,Divna, Divna“, ,,Kruške jabuke šljive“, ,,Kad se cigo zaželi“, žumberačko kolo i dvojak.

Dečiji izvođački Ansambl se predstavio  igrama iz Gruže, vlaškim igrama ,,Aj ân uoră a-kuma tuoc“ i igrama iz Leskovačkog Pomoravlja „Povedi mi Oro“.

Pevačka grupa dečijeg izvođačkog ansambla predstavila se  numerama „ Poljem se vija“, „Što taj sokak  na akranfil miriše“ i „Posadi deda golemata njiva“.

Na koncertu nastupili su i specijalni gosti, naše mlade nade solisti na harmonici Nemanja Šalaka i Marko Nikolić koji su svirali Carevčevo kolo, Prelaz kolo,  kao i solistkinja na fruli Natalija Pavlović  koja je svirala Koštreljka kolo. Koncert je pratila član omladinskog orkestra na violini Marija Dimitrijević je zajedno sa narodnim orkestrom kulturno-umetničkog društva ,,BOR“.

Pored  dečijih ansambala, na koncertu nastupiti su i gosti koncerta, učenice prvog i četvrtog razreda izdvojenog odeljenja baletske škole „Lujo Davičo“ u Boru i predstavile se numerom „Vals“ – kompozitor J. Štraus.

Prepuna sala Muzičke škole nagradila je mlade nade kulturno-umetničkog društva ,,BOR“ na kraju koncerta jednim velikim aplauzom.


 

 

Scroll to Top