Trajanje (min):
Godina:
Zemlja:
Režiser:
Uloge:
Na repertoaru od:
Vreme projekcije:
Žanr:

Sinopsis

Ustanova ,,Centar za kulturu grada Bora“ pripremila je za naredni period  bogat program namenjen svim uzrastima.

Nesumnjivo najznačajniji događaj ove godine je promocija monografije ,,Bor i okolina“. Autor ovog dugo očekivanog kapitalnog izdanja je diplomirani istoričar Slobodan LJ. Jovanović, a izdavači Grad Bor i Ustanova ,,Centar za kulturu grada Bora“. Promocija će biti održana 13. decembra, kada obeležavamo i 155 godina samostalnosti borske opštine.

Povodom obeležavanja Dana grada Bora tradicionalno organizuje svečanu akademiju koja će biti održana 3. oktobra u sali Muzičke škole sa početkom u 12 sati. U okviru oktobarskih svečanosti, istog dana u večernjim terminu, u bioskopu ,,Zvezda“ Borane očekuje koncert Stevana Anđelkovića u 20 sati.

Za ljubitelje pozorišne umetnosti sezonu otvara spektakularna  pozorišna predstava Ateljea 212 ,,Noćna straža“ 10. oktobra u sali muzičke škole u 20 sati. Za najmlađe dramski studio za decu naše Ustanove priprema premijeru pozorišne predstave ,,Princeza fina Žozefina“ 29. oktobra u sali Muzičke škole u 19 sati.

Ljubitelje sedme umetnosti najviše će obradovati vest da bioskop ,,Zvezda“ u drugoj polovini oktobra ponovo počinje sa radom. Premijerno će biti prikazan film ,,Vojna akademija 5“. Pošto je Ustanova ,,Centar za kulturu grada Bora“ uspela da kupi digitalni projektor, borska publika će u narednom periodu uživati u svakodnevnim projekcijama najnovijih filmskih ostvarenja, kako za odrasle tako i za decu.

Početkom novembra u goste nam dolaze popularni glumci teatra ,,Boško Buha“ sa pozorišnom predstavom ,,Gospođa ministarka“. Dramski studio za decu naše Ustanove publici predstavlja još jednu premijeru pozorišne predstave ,,Bajka o bajkama“ 24. novembra u sali Muzičke škole u 19 sati.

Za poklonike narodnog stvaralaštva priprema se jubilarni 15. Festival vlaške izvorne pesme koji će se održati 29. novembra u Muzičkoj školi u 19 sati.

Do kraja godine Borani će biti u prilici da vide još dve pozorišne predstave za odrasle, i to: 27. novembra pozorišnu predstavu ,,Ljubav na seoski način”, pozorišta ,,Slavija“ i 5. decembra pozorišnu predstavu ,,Hotline”. Ustanova ,,Centar za kulturu grada Bora“ misli i na najmlađe žitelje našeg grada, te tradicionalno organizuje manifestaciju ,,Ulica dečijeg osmeha“ koja će biti održana 24. decembra ispred Doma kulture. Toga dana, u večernjem terminu, mališani će uživati u novogodišnjoj predstavi ,,Miki Maus i novogodišnji haos“ u muzičkoj školi u 19 sati.

Kulturno umetničko društvo ,,Bor“ tradicionalno će 10. decembra održati godišnji koncert mlađih uzrasta KUD-a ,,BOR” i 12. decembra završni godišnji koncert izvođačkih ansambala KUD-a ,,BOR” u sali Muzičke škole.

Edukativne radionice naše Ustanove veoma uspešno rade, zbog čega često dobijaju pozive za gostovanja u drugim sredinama. Etno radionica Centra za kulturu 11. oktobra  gostuje  u Topoli na 56. Oplenačkoj berbi i Saboru izvornog narodnog stvaralaštva. Dramski studio za decu odigraće predstavu za decu ,,Bubica“ 31. oktobra u Kladovu i početkom novembra u Aranđelovcu.

Pored svojih redovnih aktivnosti veoma često Ustanova pruža tehničku podršku brojnim institucijama, ustanovama i udruženjima, koje bez naše pomoći ne bi mogle uspešno da realizuju svoje programe.

Dodatne informacije

Trenutno u bioskopu

Scroll to Top