DŽepovi puni kamenja

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“ organizovala je 05.  juna 2014. godine pozorišnu predstavu Ateljea 212  ,,Džepovi puni kamenja“ u sali Muzičke škole u 20 sati.

,,DŽepovi puni kamenja” je priča o dva mlada čoveka koji u svom životu hoće da naprave nešto, nešto vredno i veliko, nešto što se razlikuje drastično od statiranja u filmovima.

Dva glumca Ateljea 212 igraju 13 likova u predstavi o malom irskom selu u kome se snima holivudski film! Predstava nije samo tužna komedija o meštanima jednog siromašog sela koji statiraju u holivudskom filmu i o sukobu njihovih iluzija sa stavarnošću. To je predstava o malim i beznačajnim ljudima i o njihovoj nadi, nadi da će uspeti da promene svoje male, siromašne i beznačajne živote ako samo dobiju pravu priliku za to. „Nije važno što si niko i ništa, ako dobiješ šansu“ glasi pravi moto ove predstave.

,,Džepovi puni kamenja“ osvojili su nagradu „Lorens Olivije“ za najbolji savremeni komad u Velikoj Britaniji u sezoni 2000/2001. godine.

Borska publika je mogla da uživa u ovoj urnebesnoj komediji o „sudaru“ Holivuda, sveta filmske iluzije, sa siromašnim žiteljima jednog sela, a najviše u maestralnoj igri Nenada Jezdića i Nebojše Ilića koju su nagradili velikim aplauzom.


 

Scroll to Top