Џeпови пуни камења

Установа ,,Центар за културу општине Бор“ организовала је 05.  јуна 2014. године позоришну представу Атељеа 212  ,,Џепови пуни камења“ у сали Музичке школе у 20 сати.

,,Џeпови пуни камења” je прича о два млада човека који у свом животу хоће да направе нешто, нешто вредно и велико, нешто што се разликује драстично од статирања у филмовима.

Два глумца Атељеа 212 играју 13 ликова у представи о малом ирском селу у коме се снима холивудски филм! Представа није само тужна комедија о мештанима једног сиромашог села који статирају у холивудском филму и о сукобу њихових илузија са ставарношћу. То је представа о малим и безначајним људима и о њиховој нади, нади да ће успети да промене своје мале, сиромашне и безначајне животе ако само добију праву прилику за то. „Није важно што си нико и ништа, ако добијеш шансу“ гласи прави мото ове представе.

,,Џепови пуни камења“ освојили су награду „Лоренс Оливије“ за најбољи савремени комад у Великој Британији у сезони 2000/2001. године.

Борска публика је могла да ужива у овој урнебесној комедији о „судару“ Холивуда, света филмске илузије, са сиромашним житељима једног села, а највише у маестралној игри Ненада Јездића и Небојше Илића коју су наградили великим аплаузом.


 

Scroll to Top