Hipnoza jedne ljubavi – Zvezdara teatar

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor” je organizovala 02. novembra 2017. godine pozorišnu predstavu,,Hipnoza jedne ljubavi“  u sali Muzičke škole u 19 sati.

Najnoviji komad Dušana Kovačevića ,,Hipnoza jedne ljubavi“ bajkovita je melodramska groteska koja se prevashodno bavi problemom odlaska mladih ljudi iz zemlje. Radnja se dešava na napuštenoj planinčini, metaforičkoj strnjici, u nadrealno izvezenim okolnostima preplavljujuće bede. […] Kovačević tmurnu društvenu realnost preoblikuje u pitkiju, podnošljiviju pozorišnu stvarnost. Ali, iako je umešan tako da se lakše guta, njegov dramski svet je višeslojan, dubinski ambivalentan i zato umetnički vredan.

To je komad zrelih godina, odraz smirivanja i svođenja. To je idila – polufantastika koja se može pričati unucima pred spavanje. Patriotski topao i u tekstualnom obliku – kucan finom ćirilicom – komad i na sceni zadržava autorovu gordost i otmenu odanost svome i domaćem. Mada i njegovi likovi emigriraju u tuđe ledine. Najmekšim mogućim narativom zavapiće o nerođenoj deci, praznim školama, srpskoj lepoti pod stranom okupacijom.

Ovu predstavu igrali su izvanredni glumci: Ljubomir Bandović, Anica Dobra, Nina Janković, Dragan Petrović Pele, Ivan Mihailović i Uroš Jakovljević. Predstava je izazivala izuzetno interesovanje publike i medija u Boru i na kraju predstave, glumce je borska publika nagradila velikim aplauzom.


Scroll to Top