„Miholjski susreti sela“ u Boru

Manifestacija „Miholjski susreti sela“, održana je 20.novembra u selu Zlot. Manifestacija tradicije i ukusa okupila je domaćine i domaćice okolnih sela u cilju predstavljanja narodnih običaja, muzike, igre, tradicionalnih gastronomskih specijaliteta, suvenira i promocije starih zanata. Paralelno sa gastronomskim delom manifestacije i predstavljanjem suvenira i narodnih rukotvorina, odvijao se i sportski deo manifestacije, bacanje kamena sa ramena, skok iz mesta, nadvlačenje konopca i štapa.

Posetioci manifestacije imali su priliku da u jednom danu osete tradiciju, kulturu i mentalitet meštana sela grada Bora. Popodnevni sati bili su rezervisani za nastup kulturno-umetničkih društava.

Na manifestaciji su se predstavili KUD „Petar Radovanović“ Zlot, KUD „Branko Olar“ Slatina, KUD „Milan Vasić Perica“ Donja Bela Reka, etno radionica Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“, KUD „Novo Selište“ i orkestar KUD-a „Bor“.

Manifestacije poput „Miholjskih susreta sela“, sjajna su prilika da se čuvari tradicije i kulture okupe na jednom mestu i zajedničkim snagama doprinesu vidljivosti sela na turističkoj mapi i da se na taj način pošalje jedna lepa slika širom Srbije.

Manifestacija  „Miholjski susreti sela“ podržana je od strane Ministarstva za brigu o sely i grada Bora.


 

 

Scroll to Top