Tradicionalni novogodišnji koncert KUD ,,BOR” 

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“ i kulturno-umetničko društvo ,,Bor“ i ove godine nastavlja tradiciju održavanja novogodišnjih koncerata. U sali Muzičke škole u Boru 22. decembra 2018. godine sa početkom u 19 sati održao se tadicionalni novogodišnji koncert KUD-a „Bor“.

Publici su se predstavili prvi izvođački ansambl, vokalni solisti, pevačke grupe i Narodni orkestar ansambla. Ovaj koncert predstavlja krunu rada kulturno-umetničkog društva ,,Bor“.

Na ovom koncertu borska publika mogla je da vidi sledeće igre koje je izveo Prvi izvođački ansambl: igre iz Šumadije,, igre iz Makedonije,  srpske igre Crnorečja, vlaške igre, bunjevačke igre, banatski motivi ,,Svadba na roglju“, vranjansku svitu i završno kolo opere Jakova Gotovca ,,Ero s’  onog‘ svijeta“.

Pored igara borska publika je mogla da čuje i pesme „Mošu ku barba karunta“ u izvođenju vokalnog soliste Žike Šutulovića; „Karanfile kara li te majka“- pesma iz Kruševca i „Tri put ti čuknam“ u izvođenju vokalne solistkinje Jelice Nikolić;  „Svu noć mi bilbil prepeva“ u izvođenju vokalne solistkinje Teodore Šalaka; „Dunav teče“ – srpska pesma iz okoline Negotina u izvođenju vokalne solistkinje Aleksandre Stanković; ,,Ti momo ti devojko“ – pesma iz Jasenice, „Crven Cvete“, i  „Kćeri ustani“ u izvođenju vokalne solistkinje Marija Veljković; „Banaćanče milo“- pesma iz Vojdvodine u izvođenju vokalnog soliste Miroslava Đorđevića, kao i pesme ,,Mesečina“ i ,,Oj Ovčare“ – srpska pesma iz Homolja u izvođenju ženske pevačke grupe KUD ,,BOR“.

Koncert je upotpunio i narodni orkestar KUD ,,BOR“ sa sledećim numerama: Tobdžijsko kolo, Žikino kolo, potpuri srpskih pesama i igara, potpuri vlaških pesama i igara, potpuri pesama i igara iz Rumunije, potpuri pesama i igara iz Velike Hoče, kao i  solista na klarinetu  Dragan Jovanović Pop sa numerom „Pembe“.

Program je vodila Simonida Gavrić, a prepuna sala Muzičke škole u toku i na kraju koncerta nagradila sve učesnike  jednim velikim aplauzom.


 

 

Scroll to Top