TRADICIONALNI NOVOGODIŠNJI KONCERT KUD-A „BOR“

Ustanova „Centar za kulturu grada Bora“ i Kulturno umetničko društvo „Bor“  nastavili su tradiciju održavanja novogodišnjih koncerata. Ove godine, publika je imala priliku da uživa u koncertu dečjih ansambala  i koncertu prvog izvođačkog ansambla.

Na koncertu dečjih ansambala KUD-a Bor, publika je uživala u izvođenju mlađeg dečjeg ansambla koji se predstavio igrama „Šetnjica“, „Idi kući“, „Divna Divna“, „Višnjičica rod rodila“, „Kad se cigo zaželi“ , „Ej, Bože seko“ i „Erdeljanka“ i starijeg dečjeg ansambla KUD-a Bor igrama iz Gruže. Reditelj programa i autor koreografija je Dragan Petrović, ujedno i umetnički-rukovodilac KUD-a „Bor“.

Pored dečjih ansambala, publici su se predstavili polaznici škole frule Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“, sestre Kristina, Katarina i Nalija Pavlović, Andrej Žurž kao i solista na harmonici Nemanja Šalaka.

Prvi ansambl KUD-a „Bor“ je i ove godine premašio očekivanja publike. Na sceni Muzičke škole smenjivali su se igrači, vokalni solisti i pevačka grupa etno radionice Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“. Prvi izvođački ansambl predstavio se koreografijama različitih naroda i narodnosti.

Pored igara borskoj publici predstavili su se i vokalni slisti KUD-a „Bor“ Miroslav Đorđević pesmama: „Magla padnala v dolinom“ i „Oj devojko dušo moja“, Teodora Šalaka pesmama: „Stade se cveće rosom kititi“, „U Stambolu na Bosforu“ i „Belo lice ljubam jas“ i Neda Petrović sa pesmama: „Jovka Kumanovka“, „Čije je ono devojče“, „Marijo, ćero, mori“ i „Mesečina“.

Etno radionica Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ predstavila je svoju grupa pevača, ali i soliste Nataliju Božić i Anđeliju Čerkasov čiji je mentor Tamara Glišić.

Gost na koncertu prvog ansambla bio je folklorni ansambl Centra za tradicionalne umetnosti „Koreni“, koji su se predstavili igrama „Halovski motivi“ i „Igre iz Ponišavlja“ koreografa Perislava Ducića.

Oba programa, pratio je narodni orkestar KUD-a „Bor“ pod upravom Aleksandra Gubijana.

Koncert dečjih ansambala održan je 26.12.2021. godine sa početkom u 16 časova u sali Muzičke škole, dok je koncert izvođačkog ansambla održan istog dana u 19 časova.

Konferansu za oba koncerta pripremila je i vodila Simonida Gavrić.


 

Scroll to Top