ТРАДИЦИОНАЛНИ НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-А “БОР”

Установа “Центар за културу града Бора” и Културно уметничко друштво “Бор”  наставили су традицију одржавања новогодишњих концерата. Ове године, публика је имала прилику да ужива у концерту дечјих ансамбала  и концерту првог извођачког ансамбла.

На концерту дечјих ансамбала КУД-а Бор, публика је уживала у извођењу млађег дечјег ансамбла који се представио играма “Шетњица”, “Иди кући”, “Дивна Дивна”, “Вишњичица род родила”, “Кад се циго зажели” , “Еј, Боже секо” и “Ердељанка” и старијег дечјег ансамбла КУД-а Бор играма из Груже. Редитељ програма и аутор кореографија је Драган Петровић, уједно и уметнички-руководилац КУД-а “Бор”.

Поред дечјих ансамбала, публици су се представили полазници школе фруле Установе “Центар за културу града Бора”, сестре Кристина, Катарина и Налија Павловић, Андреј Журж као и солиста на хармоници Немања Шалака.

Први ансамбл КУД-а “Бор” је и ове године премашио очекивања публике. На сцени Музичке школе смењивали су се играчи, вокални солисти и певачка група етно радионице Установе “Центар за културу града Бора”. Први извођачки ансамбл представио се кореографијама различитих народа и народности.

Поред игара борској публици представили су се и вокални слисти КУД-а “Бор” Мирослав Ђорђевић песмама: “Магла паднала в долином” и “Ој девојко душо моја”, Теодора Шалака песмама: “Стаде се цвеће росом китити”, “У Стамболу на Босфору” и “Бело лице љубам јас” и Неда Петровић са песмама: “Јовка Кумановка”, “Чије је оно девојче”, “Маријо, ћеро, мори” и “Месечина”.

Етно радионица Установе “Центар за културу града Бора” представила је своју група певача, али и солисте Наталију Божић и Анђелију Черкасов чији је ментор Тамара Глишић.

Гост на концерту првог ансамбла био је фолклорни ансамбл Центра за традиционалне уметности “Корени”, који су се представили играма “Халовски мотиви” и “Игре из Понишавља” кореографа Перислава Дуцића.

Оба програма, пратио је народни оркестар КУД-а “Бор” под управом Александра Губијана.

Концерт дечјих ансамбала одржан је 26.12.2021. године са почетком у 16 часова у сали Музичке школе, док је концерт извођачког ансамбла одржан истог дана у 19 часова.

Конферансу за оба концерта припремила је и водила Симонида Гаврић.