SOLISTI KUD-A „BOR“ NA TAKMIČENJU PEVAČA AMATERA U RIBARSKOJ BANJI

Tradicionalna manifestacija „Vuletovi dani“, posvećena velikanu izvorne muzike Vuletu Jevtiću, održana je proteklog vikenda u Ribarskoj banji.

Drugog dana ove kulturne manifestacije organizovano je takmičenje pevača amatera u tzv. „astalskom pevanju“ u čast Vuleta Jevtića, jedne od najpopularnijih ličnosti i prvog laureata estradne nagrade Jugoslavije. Na ovom amaterskom takmičenju učestvovali su i solisti KUD-a „BOR“.

Publici u Ribarskoj banji, uz pratnju orkestra Dejana Miladinovića,  predstavili su se Vojislav Trajković, Marija Veljković, Teodora Šalaka i Aleksandar Gubijan.

Sjajni rezultati sa takmičenja pevača amatera nisu izostali.  Prvu nagradu „ Vuletov prsten“ osvojila je Aleksandra Ivanov iz Kruševca, drugu nagradu osvojila je Teodora Šalaka iz Bora , a treća nagrada je ravnopravno podeljena Kristini Damjanović iz Kruševca i Aleksandru Gubijanu iz Bora.

Takmičenje pevača amatera na manifestaciji „Vuletovi dani“ otvorio je Miroslav Đorđević, dugogodišnji solista KUD-a „Bor“ koji je ujedno i na ovom takmičenju bio i predsednik žirija, a zatvorio Nemanja Šalaka solista na harmonici KUD-a „Bor“.

Ova manifestacija održana je 24. put za redom a organizatori su Kulturni centar Kruševac, MZ Ribare i Udruženje Vule Jevtić.


 

Scroll to Top