SVETSKI DAN ROMA

Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor„ – odeljak za kulturu Roma obeležio je Svetski dan Roma od 06. do 08. aprila 2012.god.
06.aprila 2012. god. je odeljak za kulturu Roma organizovao crtanje u parku ispred opštine na betonu u 12 sati na temu značaj Svetskog dana Roma. Učesnici programa bila su deca, romske nacionalnosti, predškolskog i školskog uzrasta.
07. aprila 2012.g. je romska dramska sekcija prikazala perfomans ,,AVEN MANCAR – DOĐITE SAMNOM’’ u sali Muzičke škole u 18 sati. Učesnici ovog perfomansa su romska deca i omladina Bora kao i omladina raseljenih lica sa Kosova i Metohije.
08. aprila 2012.g. je na stadionu FK ,,Rudar’’ organizovana fudbalska utakmica između FK Bujanovac iz Bujanovca i FK Rom iz Bora u 13 sati. U prostorijama Centra za integraciju Roma organizovan je okrugli sto na temu ,,Položaj Roma’’ u 14 sati. Na ovu temu su učestvovali svi predstavnici gostujućih KUD- ova i romskih NVO. U 15 sati je bio defile kroz grad. U 17 sati u bioskopu ,,Zvezda’’ bio je kulturno – zabavni program. Učesnici programa bili su: KUD Rom iz Bora, KUD iz Niša, KUD iz Kraljeva, LIDO Klub, grupa repera, Aca Pandurović – vokalni solista na fruli.
Gost večeri bio je Petar Ilić.
Organizatori ovog programa bili su : Ustanova ,,Centar za kulturu opštineBor„ – odeljak za kulturu Roma, KUD Roma i Romske NVO, Sportski klub, društvo Roma ,,Napredak’’, Inicijativa mladih ,,GYPSY SOUL’’.
Pokrovitelj je Opština Bor.


Scroll to Top