Radionica – pričaonica na engleskom jeziku

U periodu od 11. juna do 26. avgusta 2014. godine održano je 7 radionica ,,Pričaonica“ na engleskom jeziku za školsku decu uzrasta od 8 do 10 godina. Od 20 prijavljene dece, grupa se kretala u rasponu od sedmoro do devetoro dece.

Osnovni cilj radionice je učenje engleskog u mešovitoj grupi i komunikacija na zadate teme. Akcenat je bio na vokabularu koji dominira u zvaničnim školskim udžbenicima, dopunjen idejama sa zvaničnih sajtova poput: learnenglishkids.britishcouncil.org, www.anglomaniacy.pl-prilagođenog deci koja engleski uče kao drugi strani jezik, esl.com, www.dltk-kids.com,www.educationworld.com i ostalih. Pored ovih aktivnosti, deo aktivnosti bio je rezervisan za čitanje kratkih dijaloga ili priča na engleskom jeziku i kontekstualno tumačenje na osnovu slika i poznatih reči. Program zadataka i vežbi, kao i komunikacija, bio je prilagođen uzrastu dece. Akcenat je bio na grupnom radu i zajedničkom rešavanju određenih problema.

Tokom radionica deca su imala prilike da obnove ili usvoje određen broj reči i fraza koje su vezane za sledeće oblasti: Upoznavanje i predstavljanje, porodica i prijatelji, hrana i zdrav način ishrane, slobodne aktivnosti, životinje i ljubimci. Smisao ovakvih radionica je obnavljanje i učenje jezika na zabavan, ne tako formalan način i razvijanje pozitivnog i samostalnog odnosa prema učenju.


 

 

 

Scroll to Top